Πάσχα στο νησί

 Άνοιξη και κατάνυξη. Νησιώτικη ατμόσφαιρα, ανθισμένα λειβάδια , κήποι και αυλές Πάσχα στο νησί με παραδοσιακές νοστιμιές  και με έθιμα που χάνονται στα βάθη των αιώνων, δημιουργούν τις καταλληλότερες προϋποθέσεις για να βιώσετε την απόλυτη μέθεξη.. 

Η Άνδρος υποδέχεται την άνοιξη τους επισκέπτες της για να μοιραστεί μαζί τους την αναγέννηση των αισθήσεων , την λάμψη της φύσης και το φώς του Αιγαίου που διαπερνά με τη ζέστη του σώμα και πνεύμα.

Η ήσυχη και κοσμοπολίτισσα Άνδρος μεταμορφώνεται σε ένα νησί με έντονους  ρυθμούς λόγω της πασχαλινής προετοιμασίας και όσοι βρεθούν στο νησί των καπεταναίων  όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα βιώσουν όλη την κατάνυξη της νησιωτικής φύσης αλλά και τις τόσες εναλλακτικές μορφές απασχόλησης που μπορούν να έχουν σε διαφορετικά σημεία του νησιού, ακόμα και εκτός καλοκαιριού. Δεν είναι τυχαίο που λένε πολλοί από τους επισκέπτες της ότι η καλύτερη εποχή για την Άνδρο είναι ή άνοιξη και το φθινόπωρο.

Γυρίστε και επισκεφθείτε τα καταπληκτικά της μοναστήρια, του Αγίου Νικολάου στη Βουρκωτή, τη Μονή Παναχράντου πάνω από το Κόρθι, την Αγία Μαρίνα των Κυπρίων και όχι μόνο στον ορεινό δρόμο προς τη Χώρα. Αφήστε την εικόνα του στολισμένου Επιτάφιου να σας ακουμπήσει, πανηγυρίστε και εσείς με τα βροντερά βεγγαλικά το βράδυ της ανάστασης στη Χώρα και όπου αλλού βρεθείτε , απολαύστε «λαμπριάτη» το παραδοσιακό ανδριώτικο πασχαλινο έδεσμα και ζήστε ένα  από τα πλέον ξεχωριστά Πάσχα που έχετε ποτέ βιώσει.

Την Άνδρο μπορεί κανείς να τη βιώσει διαφορετικά, ανάλογα με την διάθεση αλλά και τις επιλογές ενασχόλησης που θα διαλέξει, είτε  δυνατά και έντονα στο Μπατσί, αλλά ήρεμα και γραφικά στα ορεινά χωριουδάκια της που είναι πνιγμένα στα λουλούδια και τις λεμονιές, στις  Στενιές με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά των καπεταναίων, τις  Μένητες με τα τρεχούμενα νερά και τις παλιές βρύσες, τα Ρέμματα με το ποτάμι , τα γεφύρια και τα λιοτρίβια  αλλά και τα Αποίκια με τις γνωστές πηγές του νερού Σάριζα.

Ότι και να επιλέξετε να κάνετε το Πάσχα στην Άνδρο, ένα είναι  σίγουρο : Η ευωδιά της ανδριώτικης φύσης της άνοιξη , θα σας μείνει για πάντα καλά φυλαγμένη στην ψυχή σας.

 

 

Price

Free

elEL